Vaikka olemme keskustelleet avainsanoista (tunnetaan myös nimellä hakukoneoptimointi tai SEO), on mahdollista uskoa, että tästä tulee uusi trendi. Tämä on hetken nopea suuruus, ja kaikki Googlen tarjoamat tiedot Google voi ottaa pois seuraavassa hetkessä. Vaikka sinun pitäisi tuntea käytettävissäsi olevat tekniikat liikenteen saamiseksi, et halua käyttää kaikkea aikaasi menetelmiin, jotka eivät ehkä toimi huomenna. Auttaisi, jos sen sijaan etsisit järjestelmiä, jotka toimivat tulevaisuudesta riippumatta.

Kohdista suuret markkinat

Pidä pohjanoteeraus mielessäsi, kun kehität markkinarakoa. Olisi de hienoa, jos et tuhlaisi aikaa kuolleisiin markkinoihin. On tärkeää, että sinulla on verkkosivusto, joka tarjoaa tuoton sijoituksellesi välittömästi eikä jotain kannattavaa myöhemmin. Ei kannata yrittää luoda halua. Haluat mennä paikkoihin, joissa halu on jo olemassa ja odottavat, että voit tyydyttää sen tarjouksillasi. Voit silti tehdä rahaa, jos tutkit parhaat markkinat ja nopeimmin myyvät tuotteet.

On helppo kohdistaa markkinoihin, jotka haluat tavoittaa, ja luoda liikennettä näiltä ihmisiltä. On tärkeää rakentaa järjestelmä, joka tekee näistä kävijöistä asiakkaita mahdollisimman pian.
Tee automaattinen myyntijärjestelmä.

Tarvitaan kolme yksinkertaista vaihetta sellaisen automaattisen myyntiohjelman luomiseksi, joka hyödyntää tietyn väestönosan halua tuotteeseen tai palveluun.

  1. Luo fantastinen tarjous – Tämä on ensimmäinen koukku, jolla saat ihmiset käymään sivustollasi. Voit tarjota ilmaisen raportin sähköpostilistallesi rekisteröitymistä varten. Se voi olla myös kuponkikoodi, joka on saatavilla niille, jotka kirjautuvat sähköpostiosoitteensa. On ratkaisevan tärkeää saada nopeasti sähköpostiosoite ja kannustaa ostamaan vaiheessa 2.
  2. Fantastinen myyntikirje – Tämän pitäisi olla myyntikirjeesi naamioituna, jos annat raportin pois. Raportin tulisi sisältää tärkeää tietoa aiheesta ja tietoja, jotka auttavat sinua myymään tuotteitasi tai palveluitasi.
  3. Voit myös lisätä kumppanuustarjouksia – Vaikka he eivät ostaisikaan tuotetta, se ei tarkoita, ettet voisi tehdä myyntiä. Voit lisätä tietoja kumppanuustarjouksista, jotka voivat tarjota sinulle tasaisen tulovirran riippumatta siitä, päättävätkö he ostaa tuotteesi.

Myyntisuppilo suunniteltu houkuttelemaan useimmat ihmiset, jotka vierailevat sivustossasi antamalla heille jotain, mitä he eivät välitä hyväksyä. Yrität saada heidän sähköpostiosoitteensa. Voit sitten lähettää heille ilmaistarjouksen. Lopuksi, jos he eivät vastaa, voit lähettää heille ilmaislahjan.

Avain koko prosessin automatisointiin on kuitenkin se, miten se asetetaan. Jos haluat lähettää tuotteita, kun myynti on tehty, sinun on määritettävä automaattiset vastaajat. Et halua, että sähköposteja tarkistetaan jatkuvasti, etkä halua, että he vastaavat jokaiseen pyyntöön manuaalisesti. Sen sijaan haluat,

että järjestelmä tekee kaiken puolestasi. Tarjouksesi sähköpostin lähettämisestä automaattiseen vastaajaan tulisi sisältää raportin. Sillä ei ole merkitystä, oletko koskaan saanut sitä koskevaa pyyntöä. Maksuprosessorisi on mahdollista asettaa niin, että voit lähettää sähköpostin tiettyyn sähköpostin automaattiseen vastaajaan. Näin voit vastata mihin tahansa myymääsi tuotteeseen etkä hallita kaikkia lähteviä ja saapuvia sähköposteja. Voit luoda verkkosivuston, määrittää tarjouksesi, sitten perustaa automaattisen vastaajan ja sitten mennä. Jokaisen kuukauden lopussa tekemäsi dollarimerkit pitäisi tallettaa automaattisesti maksujen keräysalueellesi.

Tee itseään ylläpitäviä yhteisöjä

Sosiaalinen verkostoituminen voi olla loistava tapa rakentaa itseään ylläpitäviä yhteisöjä ja luoda kohua tuotteistasi ja palveluistasi. Voit lisätä sivustolle foorumin ja rekisteröidä muutamia ihmisiä, jotta asiat saadaan käyntiin. Voit luoda useita käyttäjätunnuksia, jotta yhteisö saa näkyvämmän ilmeen, kunnes siihen liittyy lisää ihmisiä. Jotkut haluavat maksaa osallistujille, jotta yhteisö kasvaisi, mutta se on sinusta kiinni.

Jos haluat ansaita rahaa verkossa, foorumit ja verkostoitumissivustot voivat olla hyvä tapa saada lisää ihmisiä työskentelemään sinulle. Foorumit ja muut verkostoitumissivustot voivat olla erinomainen tapa saada ihmisiä avuksesi. Voit myös halutessasi julkaista mainoksia tuotteistasi.

Ansaitse mahdollisimman monta kumppania

Sinun on hankittava mahdollisimman monta kumppania myymään tuotteitasi. Voit saada sen tarjoamalla heille korkeampaa provisiota. Vaikka se kuulostaa järjettömältä, 60-70 prosentin antaminen heille salista ei olisi pahitteeksi. Haluat heidän myyvän e-kirjojasi, kun sinä menet luomaan lisää sivustoja. Voit saada 1000 ihmistä myymään e-kirjojasi, eikä sinun tarvitse tehdä yhtään myyntiä. Näin voit luoda lisää tulovirtoja samalla kun keräät vanhoista. Ei ole järkevää, jos vain kourallinen ihmisiä myy tuotteitasi. Tavoitteena on maksimoida tulopotentiaalisi tekemättä liikaa työtä.

Muista, että kumppanit tekevät myyntiä ja lisäävät liikennettä verkkosivustollesi. Miksi joku ei mainostaisi tarjouksiasi sinulle? Jokaisen sivuston arvo kasvaa, ja lopulta voit myydä kaiken jollekin muulle mukavalla voitolla, jos haluat siirtyä eteenpäin.

Voit tietysti tarjota ilmaisia kohteita.

Ärsytät varmaan päätäsi tästä. Et voi ansaita rahaa antamalla ilmaista tavaraa, koska internetin voima perustuu altistumiseen ja maksullisten tarjousten hyödyntämiseen ilmaiskohteilla. Voit silti saada jotain takaisin, vaikka antaisit jotain ilmaiseksi. Sinun on annettava asia pois, jos haluat sen “leviävän” verkossa. Jos jostain tulee virusta ja se leviää ympäri Internetiä kuin meemi, voit ansaita paljon rahaa kaikista raporttiin tai tuotteeseen tarjotuista upotetuista linkeistä. Sinun tulisi sisällyttää ilmaisiin tileihin URL-osoite, joka linkittää verkkosivustollesi. Näin varmistat, että se leviää ja tuo sinulle paljon liikennettä.

Jos haluat pitää ihmiset palaamassa, voit tarjota heille säännöllisesti ilmaisia tuotteita. Voit tehdä tämän antamalla kuukausittaisen uutiskirjeen. Vaikka uutiskirjeen tulisi sisältää arvokasta tietoa, sen tulisi myös linkittää tarjouksiisi. Näin voit markkinoida niitä uudelleen ja vaikuttaa silti anteliaalta. Ihmiset odottavat innolla hyviä uutiskirjeitä. Joskus he jopa lähettävät niitä eteenpäin ystävilleen. Ihmisillä on aina mukanaan painettu uutiskirje. Tämä voi auttaa sinua saamaan suoramainonta-asiakkaita. Postitus on kuitenkin kalliimpaa.

Kilpailut, joissa jaetaan ilmaisia tuotteita, ovat toinen suosittu tapa lisätä kiinnostusta ja myyntiä. Ne sopivat erinomaisesti sisältösivustoille, joilla on foorumeita. Saatat haluta, että ihmiset luovat enemmän sisältöä. Vaihtoehtoja on kaksi: joko maksat ihmisille postausten luomisesta tai sponsoroit kilpailua, jossa annetaan pois jokin tuotteistasi. Näin saat paljon ihmisiä osallistumaan ja tuottamaan arvokasta sisältöä verkkosivustollesi, ja voit samalla mainostaa tuotteitasi. Vaikka et voittaisikaan, ne, jotka tietävät, mistä tuotteesi voi ostaa, voittavat.

Kuukausittaiset tilaukset

Sinun on tarjottava jäsentilauksia, jotta voit luoda yhteisöllisen verkkosivuston. Tähän on monia syitä. Tämä johtuu siitä, että luot eliittiryhmän, jolla on korkeampi status kuin muilla kävijöilläsi. Tämä valikoiva ryhmä on oikeutettu erityisalennuksiin, vinkkeihin ja muihin herkkuihin, joita muilla ei ole. Tämä vetoaa ihmisiin.

Toinen syy on se, että kuukausitilaukset voivat tuottaa jäännöstuloja. Sen ei tarvitse maksaa paljon. Sen ei tarvitse maksaa paljon. Jos veloitat 5 dollaria ja tarjoat 25 dollarin alennuksen liittymisestä, voi vaikuttaa siltä, että tilaus maksaa itsensä takaisin. On tosiasia, että ihmiset unohtavat, mihin he ovat liittyneet, joten 5 dollaria kuukaudessa voi päätyä tilillesi moneksi vuodeksi. Tämä johtuu siitä, että he eivät vaivaudu perumaan tilausta. Se on samanlaista kuin kuntosalijäsenyys, jota et käytä. On ihan ok perua jäsenyys, jos tunnet, että saatat käyttää sitä tulevaisuudessa uudelleen. Voit myös tehdä tilauksen perumisen vaikeaksi. Voit ansaita 5 200 dollaria vuodessa, jos vain 20 ihmistä tekee näin joka viikko.

Vanha kunnon markkinointi

Useimmat ihmiset ovat huomanneet, että monet hyväksi todetut menetelmät toimivat verkossa. Nämä ovat todistettuja tapoja ansaita rahaa verkossa, mutta niitä voidaan soveltaa myös liiketoimintaasi.

Markkinoinnin perusteet ovat edelleen sovellettavissa, vaikka liiketoimintasi on verkossa. Nämä periaatteet ovat toimivampia kuin luuletkaan. Auttaisi, jos muistaisit johdonmukaisesti, että mainonta ja luovat tarjoukset eivät toimi tuotteidesi tai palvelujesi myymiseen.

Ei ole väliä, kuinka kukkainen verkkosivustosi on, jos et myy tuotteitasi tai palveluitasi. Ei ole väliä, kuinka paljon käytät rahaa yhteisöllisen verkkosivuston rakentamiseen. Et saa aikaan mitään myyntiä. Vaikka sinulla olisi innovatiivinen idea Onlineen, on mahdollista tehdä siitä viraalinen. Miksi? Tämä johtuu luultavasti markkinointitajun puutteesta. Sama tapahtui dot com -yrityksille, jotka luulivat, että koska he olivat käyttäneet niin paljon rahaa monimutkaisten sivustojen luomiseen, he saisivat valtavia tuottoja. He eivät saaneet, ja niin saivat sijoittajatkin. Teknologia ei voi korvata tervettä markkinointia. Teknologia voi vain auttaa sinua olemaan parempi markkinoija. Vältä tekemästä samoja virheitä kuin ne, jotka aiheuttivat dotcom-romahduksen. Sen sijaan pidä asiat yksinkertaisina ja luota klassisiin markkinointitekniikoihin riippumatta siitä, milloin niitä käytetään.

Huuhtele, pese, huuhtele ja toista.

Kun löydät toimivan tavan, voit pestä sen, huuhdella sen ja toistaa prosessin saadaksesi lisää rahaa. Aivan oikein. Voit monipuolistaa tulojasi ottamalla täsmälliset tarjoukset ja menetelmät ja laittamalla ne kaikkiin muihin luomiisi verkkosivustoihin.